Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Swiss Re: Ανασφάλιστο το 97% της Ελλάδας έναντι φυσικών καταστροφών!

 Απροστάτευτοι από τις φυσικές καταστροφές είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τους δείκτες ανθεκτικότητας της Swiss Re, που την κατατάσσουν στην τελευταία θέση.

Δείκτης Ανθεκτικότητας στις Φυσικές Καταστροφές SRI


Η βαθμολογία του δείκτη αντικατοπτρίζει τον βαθμό των ετήσιων αναμενόμενων απωλειών από ισχυρούς ανέμους, πλημμύρες και σεισμούς που καλύπτονται από την ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα το 2021, μόνο το 3% περίπου της έκθεσης σε φυσικές καταστροφές ήταν ασφαλισμένο ή αλλιώς το 97% των εκθέσεων είναι ακάλυπτο! Το κενό προστασίας κυμάνθηκε στα 0,7 δισ. δολάρια.

Ανά χώρα, οι πληθυσμοί της Δανίας, της Γαλλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου προστατεύτηκαν περισσότερο από κινδύνους φυσικών καταστροφών το 2021. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανθεκτικότητα στις φυσικές καταστροφές παρέμεινε χαμηλή, με το 75% των εκθέσεων σε κίνδυνο παγκοσμίως να είναι ακάλυπτο το 2021. Το παγκόσμιο κενό προστασίας από φυσικές καταστροφές ήταν πάνω από 250 δισ. δολάρια το 2021. Η ανθεκτικότητα δεν βελτιώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια, κυρίως επειδή η διείσδυση των ασφαλίσεων στις αναδυόμενες οικονομίες υψηλής ανάπτυξης παρέμεινε χαμηλή, παράλληλα με τα υψηλότερα ποσοστά κάλυψης στις ανεπτυγμένες αγορές χαμηλής ανάπτυξης.


Πηγή: Nextdeal