Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Σε 97,16% ανέρχεται πλέον η συμμετοχή της Allianz SE στην Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την 1η Σεπτεμβρίου στο λογότυπο της Ευρωπαϊκή Πίστη θα προστεθεί «μια εταιρία της Allianz». Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική μετονομασία σε Allianz.

Η Allianz SE ανακοίνωσε σήμερα, 3 Αυγούστου ότι η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Πίστη Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων («Ευρωπαϊκή Πίστη») αυξήθηκε σε 97,16%, έπειτα από την ολοκλήρωση της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για τις υπόλοιπες μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Η Allianz SE απέκτησε μέσω της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης ποσοστό 8,55% της Ευρωπαϊκή Πίστη ή 2.270.192 μετοχές και μέσω της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συνολικά 4.334.108 μετοχές της εταιρίας, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 16,33% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Ευρωπαϊκή Πίστη, σε τιμή €7,80 ανά μετοχή. Τα ποσοστά αυτά προστίθενται στο ποσοστό 72,27% της Ευρωπαϊκή Πίστη που απέκτησε η Allianz με την εκτέλεση των Συμβάσεων Αγοραπωλησίας Μετοχών.

Η μεταβίβαση των μετοχών της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης θα εκτελεστεί στις 5 Αυγούστου 2022.

Με βάση τη διαχρονική διεθνή στρατηγική της, στόχος της Allianz SE είναι να προχωρήσει στην εξαγορά όλων των υπόλοιπων μετοχών, που δεν προσφέρθηκαν ούτε άλλως αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης, μέσω διαδικασίας είτε υποχρεωτικής εξαγοράς ή υποχρεωτικής αγοράς κατόπιν ασκήσεως δικαιώματος εξόδου και ακολούθως να προχωρήσει σε διαγραφή της Ευρωπαϊκή Πίστη από το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το συντομότερο χρόνο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία νομικής συγχώνευσης μεταξύ της Allianz Ελλάδος Μ.Α.Α.Ε και της Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.


Πηγή: privateinsurance.gr